HET LOGISCHE VERVOLG

Als je iets wilt verkopen, moet je goed kunnen luisteren. Focussen op wat de klant nodig heeft en niet op wat hij vraagt. Mediation vraagt om exact dezelfde kwaliteiten. Vandaar dat ik vanaf 2021 ook als mediator ingeschakeld kan worden.

Toen ik zo’n tien jaar geleden zelf in een mediation-proces terecht kwam, zag ik dat de manier waarop het gesprek met mij en mijn partner werd gevoerd, gebaseerd was op onpartijdigheid en respect. Het doel was samen tot een oplossing te komen waar beide partijen zich in kunnen vinden: geen compromis of water bij de wijn, maar twee tevreden mensen. Precies zoals ik mijn verkoopgesprekken voer.

Omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in mensen en wat hen beweegt, en mensen écht graag wil helpen, ben ik me in mediation gaan verdiepen. En toen een vriendin, werkzaam in de jeugdzorg, mij duidelijk maakte dat de competenties van een goed mediator aansluiten bij hoe en wie ik ben, was ik zelfverzekerd genoeg om aan de opleiding te beginnen. Ik ontdekte hoe ik mijn kwaliteiten in kan zetten om mensen uit een conflict te begeleiden.

De juiste mediator maak het verschil

Het liefste help ik mensen die in familiaire sfeer vastlopen. Denk aan echtscheidingen (of het helpen voorkomen daarvan), hulp bij omgangsregelingen, het opstellen van een convenant, of ondersteuning bij het regelen van een uitvaart en het verdelen van de spullen die achtergebleven zijn. Veel van de conflicten die in deze context ontstaan, zijn het resultaat van miscommunicatie. Je voelt je niet gehoord of begrepen, de ander ligt dwars en lijkt alleen maar aan zichzelf te denken. Met de juiste mediator in jullie midden kijk je allebei na één of twee sessie al heel anders naar de situatie. Je kunt zo jarenlang slepende kwesties en familieruzies vermijden.

BEN JE
BENIEUWD?

Benieuwd of ik je kan helpen? Bel of mail me gerust om eens kennis te maken, het eerste half uur krijg je van mij!

Patricia van Amelsvoort
06 55 50 44 65
patricia-mediation@ziggo.nl